Курстун коду Курстун аты (Кыргызча) Курстун аты (Түркчө) Семестр Апталык саат Кредит ЕКТС
VET-335 ТОЮТ ГИГИЕНАСЫ ЖАНА ТЕХНОЛОГИЯСЫ YEM HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ 5 2 + 2 3 4
Курстун деңгээли Бакалавр
Курстун түрү Талаптуу
Курстун мугалими Проф.док. Метин Байрактар
Курстун тили Түркчө
Жардамчылар -
Аудитория 3
Курстун максаты 1.Тоюттун аныктамасы, тоют заттарынын өзгөчөлүктөрүнүн жана маанисин үйрөтүү. 2. Тоюттардыгы азык заттардын айбан түрүнө карап сиңирилүүсүн жана айбан түрүнө карата сиңирүү өзгөчөлүктөрүн тууралуу түшүнүк берүү. 3. Тоют баалоо системаларды үйрөтүү жана айбан тоюттандырууда маанисин үйрөтүү. 4.Тоюттардын классификациясы, курамы тууралуу түшүнүк берүү менен бирге айбан түрлөрүнө карата колдонууну үйрөтүү 5.Тоюттардын даярдалуусу жана сакталуусу тууралуу керектүү маалыматтарды берүү. 6. Тоют гигиенасы. 7. Тоютта кошумча заттар жана булардын айбан тоюттандыруудагы мааниси. 8. Тоют даярдоодо колдонулган технологиялар тууралуу түшүнүк берүү менен жана аталган технологиялардын артыкчылыгын үйрөтүү