Апта |
Темасы |
1. Апта |
Сабаккка киришүү. Предмет жана маселелери |
2. Апта |
Организмдин жөнгө келтирүү процесстерин нейро-гуморалдык системасы. Адамдын жүрөк-кан тамыр системасы |
3. Апта |
Тамак сиӊирүү системасынын физиологиясы |
4. Апта |
Тамак сиӊирүү системасынын физиологиясы |
5. Апта |
Организмде белоктордун физиологиялык ролу. Толук баалуу белоктордун булактары, алардын нормалары |
6. Апта |
Организмде липиддердин физиологиялык ролу. Керектөө нормалары |
7. Апта |
Организмде углеводдордун физиологиялык ролу. Балласттык заттар, алардын физиологиялык мааниси, булактары. Керектөө нормалары |
8. Апта |
Витаминдердин физиологиялык ролу. Керектөө нормалары |
9. Апта |
Макро жана микроэлементтердин физиологиялык ролу. Керектөө нормалары |
10. Апта |
Рационалдуу балансталган тамактануунун негиздери |
11. Апта |
Элдин профессиялуу группаларынын рационалдуу тамактануусунун негиздери |
12. Апта |
Балдардын жана өспүрүмдөрдүн тамактануусу. Студенттердин жана окуган жаштардын тамактануусу |
13. Апта |
Акыл эмгек адамдарынын тамактануусу. Физикалык оор эмгектенген адамдардын жана спортчулардын тамактануусу |
14. Апта |
Улгайган адамдардын тамактануусу. Атайындаштырылган шарттардагы адамдардын (туристтердин, космонавттардын ж.б.) тамактануусу |
15. Апта |
Диеталык тамактануунун жалпы принциптери |
16. Апта |
Дарылоо-профилактикалык тамактануу. Өнөр жай ишканаларында тамактанууну уюштуруу |