Курстун коду Курстун аты (Кыргызча) Курстун аты (Түркчө) Семестр Апталык саат Кредит ЕКТС
GID-329 ТАМАКТАНУУ ФИЗИОЛОГИЯСЫ BESLENME FİZYOLOJİSİ 5 2 + 0 2 4
Курстун планы
Апта Темасы
1. Апта Сабаккка киришүү. Предмет жана маселелери
2. Апта Организмдин жөнгө келтирүү процесстерин нейро-гуморалдык системасы. Адамдын жүрөк-кан тамыр системасы
3. Апта Тамак сиӊирүү системасынын физиологиясы
4. Апта Тамак сиӊирүү системасынын физиологиясы
5. Апта Организмде белоктордун физиологиялык ролу. Толук баалуу белоктордун булактары, алардын нормалары
6. Апта Организмде липиддердин физиологиялык ролу. Керектөө нормалары
7. Апта Организмде углеводдордун физиологиялык ролу. Балласттык заттар, алардын физиологиялык мааниси, булактары. Керектөө нормалары
8. Апта Витаминдердин физиологиялык ролу. Керектөө нормалары
9. Апта Макро жана микроэлементтердин физиологиялык ролу. Керектөө нормалары
10. Апта Рационалдуу балансталган тамактануунун негиздери
11. Апта Элдин профессиялуу группаларынын рационалдуу тамактануусунун негиздери
12. Апта Балдардын жана өспүрүмдөрдүн тамактануусу. Студенттердин жана окуган жаштардын тамактануусу
13. Апта Акыл эмгек адамдарынын тамактануусу. Физикалык оор эмгектенген адамдардын жана спортчулардын тамактануусу
14. Апта Улгайган адамдардын тамактануусу. Атайындаштырылган шарттардагы адамдардын (туристтердин, космонавттардын ж.б.) тамактануусу
15. Апта Диеталык тамактануунун жалпы принциптери
16. Апта Дарылоо-профилактикалык тамактануу. Өнөр жай ишканаларында тамактанууну уюштуруу