Апта |
Темасы |
1. Апта |
Биохимияга киришүү. |
2. Апта |
Тирүү материянын химиялык курамы. Тирүү организмдин тышкы чөйрө менен негизги байланышы бул тамактануу. |
3. Апта |
Белоктор: түзүлүшү жана структураларыв. Классификация. Белоктордун физико-химиялык касиеттери. |
4. Апта |
Ферменттер: ферменттерди изилдөө тарыхы, ферменттик реакциялардын механизми, ферменттердин касиети, классификация. |
5. Апта |
Углеводдор: углеводдордун түзүлүшү жана классификациясы, физико-химиялык касиеттери. |
6. Апта |
Липиддер: липиддердин түзүлүшү жана классификациясы, физико-химиялык касиеттери жана майлардын константалары. |
7. Апта |
Витаминдер: витаминдерди изилдөө тарыхы, витаминдердин классификациясы, витаминдердин химиялык жаратылышы жана биологиялык ролу. |
8. Апта |
Нуклеин кислоталары: нуклеин кислоталарын изилдөө тарыхы, нуклеин кислоталарынын структурдук компоненттери. ДНК жана РНК, алардын биологиялык ролу. |
9. Апта |
Организмдин зат жана энергия алмашуусуна киришүү. |
10. Апта |
Фотосинтез: фотосинтездин реакциялары жана этаптары, хемосинтез. |
11. Апта |
Тамакты аш кылуу процессинде углеводдордун ажырашы. Гликогендин синтезделиши. |
12. Апта |
Глюкозанын ткандарда анаэробдук кычкылданышы (гликолиз), аэробдук кычкылдануу – дем алуу. |
13. Апта |
Ачытуу, ачытуунун тамак-аш технологиясында мааниси. |
14. Апта |
Липиддердин алмашуусу: липиддердин синтези жана ажыроосу. |
15. Апта |
Белоктордун алмашуусу: белокторду синтездөөдө ДНК менен РНКнын ролу, белоктордун ажыроосу. |
16. Апта |
Белоктордун, углеводдордун жана майлардын организмде алмашуусунун бири-бирине байланышы. |