Аты Др. Жамиля Сманалиева
Э-куржун jamila.smanalieva@manas.edu.kg
Кабинет MF 419
Телефону 49 27 56-57 (1099)
Сабактар

MÜH-102 : КОМПЬЮТЕРДИК ГРАФИКА (Тамак-Аш Бөлүмү )

GMÜ-534 : БИОПРОЦЕССТЕР ИНЖЕНЕРЛИГИ (Тамак-Аш Бөлүмү )

GMÜ-554 : ИНЖЕНЕРИЯДАГЫ РЕОЛОГИЯЛЫК ЫКМАЛАР (Тамак-Аш Бөлүмү )

GMÜ-670 : ТАМАК-АШ ИНЖЕНЕРИЯСЫНДА ӨЗГӨЧӨ ТЕМАЛАР (Тамак-Аш Бөлүмү )

GMÜ-692 : СЕМИНАР II (Тамак-Аш Бөлүмү )

GID-315 : ТАМАК-АШ АЗЫКТАРЫНЫН ФИЗИКАЛЫК КАСИЕТТЕРИ (Тамак-Аш Бөлүмү )

GID-317 : ТАМАК-АШ АЗЫКТАРЫНЫН МЕХАНИКАЛЫК КАСИЕТТЕРИ (Тамак-Аш Бөлүмү )

GID-331 : ТАМАК АШ КОШМОЛОРУ ЖАНА ТОКСИКОЛОГИЯ (Тамак-Аш Бөлүмү )

GID-380 : ТАМАК-АШ ИНЖЕНЕРЛИГИНДЕГИ иЗГиЧи ТЕМАЛАР (Тамак-Аш Бөлүмү )

BTZ-451 : БҮТҮРҮҮ ИШИ I (Тамак-Аш Бөлүмү )

GID-422 : ТАМАК АШ ИНЖЕНЕРДИК ДОЛБОРЛОО (Тамак-Аш Бөлүмү )

BTZ-452 : БҮТҮРҮҮ ИШИ II (Тамак-Аш Бөлүмү )

STJ-402 : ПРАКТИКА III (Тамак-Аш Бөлүмү )

GID-404 : БҮТҮРҮҮ ИШИНИН КОРГОО (Тамак-Аш Бөлүмү )

GID-442 : КУРГАТУУ ТЕХНОЛОГИЯСЫ (Тамак-Аш Бөлүмү )

GID-482 : ТАМАК-АШ ИНЖЕНЕРЛИГИНДЕГИ ӨЗГӨЧӨ ТЕМАЛАР: БИОИНЖЕНЕРЛИК (Тамак-Аш Бөлүмү )

STJ-202 : ПРАКТИКА I (Тамак-Аш Бөлүмү )

KMÜ-334 : ИНЖЕНЕРЛИК РЕОЛОГИЯ (Химия Инженердиги Бөлүмү )

KYM-539 : ИНЖЕНЕРЛИКТЕГИ РЕОЛОГИЯЛЫК ЫКМАЛАР (Химия Инженердиги Бөлүмү )

GMÜ-512 : СЕМИНАР (Тамак-Аш Бөлүмү )

GMÜ-501 : МАМЛЕКЕТТИК АТТЕСТАЦИЯ (Тамак-Аш Бөлүмү )

Резюме

 1995-1999 : И.Раззаков ат. Кыргыз Техникалык Университети, Технология Факультети

                     Бакалавриат, Адистешүү: Консервалар жана тамак-аш концентраттардын технологиясы

1999-2001:  И.Раззаков ат. Кыргыз Техникалык Университети, Технология Факультети

                    Магистратура,  Академиялык даража: Тамак-аш технологиясы боюнча магистр

2002-2004:  Аспирантура: И.Раззаков ат. Кыргыз Техникалык Университети

2004-2007: Аспирантура: Берлин Техникалык Университети, «Тамак-аш технологиясы жана химиясы» институту, «Тамак-аш реологиясы»  бөлүмү

                   Диссертациянын темасы: Балдын тандалган сортторунун функционалдык жана физикалык касиеттерин изилдөө, 

                   Академиялык даража: Инженерия доктору (Doktor der Ingenieurwissenschaften) 

25.05.2017 Техникалык илимдердин кандидаты (переаттестация)

25.12.2017 Доцент (КР ВАК)

Илимий иштери

Manuscripts published  in “SCI/SCI-Expanded”Journals :

  1. Iskakova, J., Smanalieva, J., Methner F-J. Investigation of changes in rheological properties during processing of fermented cereal beverages. Journal of Food Science and Technology, 2019, 1-8, https://doi.org/10.1007/s13197-019-03865-9
  2. Kiselev I, Sysoev V, Kaikov I, Koronczi I, Adil Akai T. R, Smanalieva J, Sommer M, Ilicali C and Hauptmannl M. On the Temporal Stability of Analyte Recognition with an E-Nose Based on a Metal Oxide Sensor Array in Practical Applications. Sensors 2018, 18, 550; doi:10.3390/s18020550
  3. Iskakova J., Smanalieva, J., Kulmyrzaev A., Fischer P., Methner F.-J. Comparison of Rheological and Colorimetric Measurements to Determine α-amylase Activity for Malt Used for the Beverage Bozo. International Journal of Food Properties. 2017, 6, http://dx.doi.org/10.1080/10942912.2016.1230869
  4. Smanalieva, J.,  Salieva K , Borkoev B, Windhab J.E., Fischer P. Investigation of changes in chemical composition and rheological properties of Kyrgyz rice cultivars (Ozgon rice) depending on long-term sta
  5. ck-storage after harvesting, LWT - Food Science and Technology, 2015, 63, 626-632. https://doi.org/10.1016/j.lwt.2015.03.045
  6. Smanalieva, J., Senge. B. Analytical and rheological investigations into selected German unifloral honey, European Food Research and Technology 2009, 229:107-113.
  7. Smanalieva, J., Lichtenberg-Kraag, B., Senge. B. Rheological process analysis of processing honey with creamy consistency. Apidologie 2007, 38, 482.
  8. Smanalieva, J., Lichtenberg-Kraag, B., Senge, B. Determination of rheological properties of different types of honey with consideration of their botanical origin. Apidologie 2006, 37(5), 607-611.

Publications in national refreed journals

  1. Smanalieva J, Ozbekova Zh., Kulmyrzaev A., Fischer P. Investigation of fatty acid composition, thermal and rheological behavior of yak, cow and horse fats, Manas Journal of Engineering, 2019, 7(1), 24-33.
  2. Jursunbek kyzy B, Oskonbaeva J., Smanalieva J.N. Determination of physical and chemical characteristics of walnuts (Juglans Regia), collected from the walnut-fruit forests of Kyrgyzstan, Izvestija Vuzov Kyrgyzstana, 2019, 1, 20-24, DOI:10.26104/IVK.2019.45.557
  3. Султанова Б. А, Искакова Ж. Т, Сманалиева Ж.Н. Determination of physicochemical properties and polyphenolic compounds in dark-red wild cherries (Prunus divaricata), Известия Вузов Кыргызстана, 2018, 1, 27-30.
  4. Джурупова Б.К. Сманалиева Ж.Н. Совершенствование технологии производства функционального продукта из дикорастущего сырья Кыргызской Республики,  Хранение и переработка сельхозсырья, 2016. № 9. С. 36-39. http://www.foodprom.ru/journals/khranenie-i-pererabotka-selkhozsyrya (РИНЦ)
  5. Кадырова К.К., Сманалиева Ж.Н. Определение физико-химических свойств меда из горных и равнинных регионов Кыргызстана.  MANAS Journal of Engineering КТМУ, 2017, 29 - 34.
  6. Курт. Н, Сманалиева Ж. Н., Кулмырзаев А.А. Кыргызстанда өндүрүлгөн балдын сапатын жана фальсификаланышын изилдөө. MANAS Journal of Engineering КТМУ, 2010, 11, 81-86.

Проекттер

Name of Project

Supported by

Date

Investigation of rheological and thermal properties of animal fat

 

DAAD - German Academic Exchange Service, Germany

October- November 2011

Investigation of chemical, rheological and sensory properties of "BIOLACT" dairy product enriched with kyrgyz rice flour (Uzgen)

ESKAS, Switzerland

September, 2013- July, 2014

Research marketing "Food science: perspectives in regional and international research"

DAAD - German Academic Exchange Service, Germany

2014

Research marketing “Food science for sustainable development of the regional food production”

DAAD - German Academic Exchange Service, Germany

2015

Application of electronic nose to meat and honey quality control

Prof. Dr. Asylbek Kulmyrzaev,  Prof. Dr. Coskan Ilicali, Dr. Jamila Smanalieva 

Karlsruhe Institute of Technology (KIT), Institut für Mikrostrukturtechnik.

DFG - German Research Foundation Grant №  GZ LE 878/18-1

2015-2016