Курстун коду Курстун аты (Кыргызча) Курстун аты (Түркчө) Семестр Апталык саат Кредит ЕКТС
GID-446 СЕНСОРДУК АНАЛИЗ DUYUSAL ANALİZLER 8 3 + 0 3 3
Жетишилчү жыйынтыктар
1 1. Тамак-аш азыктарынын органолептикалык сапат көрсөткүчтөрүнө байланышкан термин жана аныктамаларды үйрөнүү 2. Азыктардын органолептикалык касиеттери жана принциптерин үйрөнүү 3. Тамак-аш азыктарынын органолептикалык көрсөткүчтөрүн аныктоо ыкмалары, баллдык шкалалар тууралуу билим алуу 4. Дегустациялык лабораторияларга жана алардын жабдыктарына коюлган талаптарды билүү 5. Тамак-аш азыктарынын органолептикалык көрсөткүчтөрүнүн негиздерин үйрөнүү 6. Тамак-аш азыктарынын органолептикалык көрсөткүчтөрүнүн аныктоо жөндөмдүүлүгүнө ээ болуу 7. Тамак-аш азыктарынын органолептикалык көрсөткүчтөрүнүн натыйжаларын иштетүү жана анализдөөнү билүү 8. Тамак-аш азыктарынын сапатына байланышкан жыйынтыктарды чыгара билүү.