1 |
Бул сабакты окуу менен студенттер төмөнкү билимдерди алышат::
1. тирүү организмдердин курамына кирген химиялык кошундулардын биологиялык ролу, тамак-аштык мааниси, түзүлүшү жана касиеттери;
2. тирүүлүктүн негизин түзүүчү негизги зат алмашуу процесстери;
3. ферменттер, айыл чарба чийки заттарын сактоодо жана кайра иштетүүдө болуп өтүүчү процесстерди жөнгө келтирүүдө алардын ролу;
4. тамак-аш өнөр жайынын технологиялык процесстерин жакшыртууда жана жаңы рационалдуу схемаларды түзүүдө биохимиянын ролу;
5. конкрентүү технологиялык маселелерди чечүү үчүн алынган билимдерди чыгармачылык менен колдонуу.
|